Making of: BackdropI samband med releasefesten till Jojjes mixtape Rent grönt i påsen ringer våran homie Santos upp oss och erbjuder att göra våran backdrop. Det kändes som om pusselbitarna magiskt faller på plats och vi tackar ja och jag befinner mig i tryckeriet med kameran redo redan dagen efter. Jag, Jojje, Santos och Kambeatz står och ser på när en skrivare stor som en fucking friggebod skriver ut våran shit och det är en mäktig upplevelse, jag vill å TungGungs vägnar ge Santos ett enormt tack för hjälpen, 5 av 5 tuggepoäng till dig!

Den här backdropen kommer följa med oss på spelningar överallt. Kolla in videon och se hur den blev till.Igen, big up till Santos för hjälpen, jag vet inte hur långt TungGung hade nått om det inte vart för det stöd vi får av alla homies runt omkring oss som är lika ivriga som vi att en gång för alla sätta norra sidan på kartan! NORRORT WHATUP!

/ Tugge

Jojje - Rent grönt i påsen

Året är 2011, Baxade Beats vol. 2 är grindad, färdig och pushad. Processen med mixtapet tog musten ur grabbarna fullkomligt ett tag efter, alla blev helt utmattade. Förlåt jag försa mig, hela klicken slets ut förutom en man med en grind som ställer kugghjul av gjutjärn i dålig dager, en man som inte kan gå en hel dag utan att kicka en punchline. Den här mannen tog knappt av sig skorna från det att Baxade Beats vol. 2 var klar tills han grindat ut ett eget mixtape och släppt en fet video till. Minns ni när jag förklarade en TungGung rappares abstinens och hunger? Den stämpeln satt på den här mannen vore en grov underdrift.

Mannen jag pratar om är Jojje, mixtapet jag pratar om är Rent grönt i påsen, egagemanget jag pratar om är ovärderligt. 12 spår med ett blandat sound som ofta tar dig tillbaka till TungGungs rötter i TGC vol. 1, men också blickar framåt till en stil som rap-sverige aldrig sett, hört eller fått smaka på! Tugge rekommenderar starkt att ni laddar ner detta tape och försvinner bort i den TungGung dimma Jojje har blåst ut från sina lungor. Oavsett om ni gillar weed eller inte så är 'Rent grönt i påsen' ett måste i eran samling.

LADDA NER: http://www.zshare.net/download/942695791cc1df12/


Låtlista:

01. Jojje - Fixa en till sedelbunt ft. Dj Rooftop (prod Jojje)
02. Jojje - Snackar du beef ft. Ari (prod Jojje & Ari)
03. Jojje - Norra sidan ft. Kaz (prod Jaybiz)
04. Jojje - Jag blir hög på dig ft. Mika (prod Jaybiz)
05. Jojje - Whiskey (prod Jojje & Ari)
06. Jojje - Rent grönt i påsen ft. Ari, Kaz & Def (prod Genetics)
07. Jojje - Va händer bror ft. Ari & Kaz (prod Pablo Paz)
08. Jojje - Nä får ja se dig ft. Mika (prod Charlie)
09. Jojje - Rullar runt på stan ft. Ari (prod Jojje & Ari)
10. Jojje - Redo för party (prod Jojje & Kambeats)
11. Jojje - Horhus (prod Jojje)
12. Jojje - Cash i min ficka ft. Kaz & Ari (prod Charlie)

/ Tugge

Veckans TungGungare: Jaybiz
Om någon säger köttfärs säger jag lasagne, om någon säger potatis säger jag hasselbax, om någon säger beats så säger jag Jaybiz. TungGungs stjärnproducent har gett oss mycket att arbeta med geom tiderna, faktum är att han ger oss mer att arbeta med än vad TungGung förmår att göra, och allt han ger oss kan sammanfattas av ett ord: kvalitet. Finns dock en nackdel med detta geni, det är att han är så otroligt lat. Hans lathet får latheten själv att rodna, och hade det inte vart för den tror jag personligen att Jaybiz redan nått skyarna.

Hans flinka fingrar över alla keyboards och pads har gett oss många bangers, bland annat en riktigt skön låt från Jojjes senaste tape Rent grönt i påsen. Jag blir hög på dig feat. Mika.
Ljuva toner, nästa är en låt han producerat åt Kaz så han kunde spotta ut sina djupaste mörkaste tankar. Beatet är vasst så det nästan skär hål i mina speakers. Från Avdammade spår, Kaz - Sliten snubbe.
Tung, den där Kaz verkar ha problem dock. Ännu en av alla feta Jaybiz produktioner finns att hitta på Aris tape Minns tillbaks. Fyfan ja minns tillbaks på dom Vibbar vi diggar.Jaybiz började sin karriär som rappare/producent, du kan höra han på ett flertal spår på TGC vol. 1 och även Avdammade spår. Här kan du höra han i första versen.Men på senare dagar har han gått över till att bli producent/rappare och kör bara några verser ibland när rap abstinensen kickar in. Här inleder han fetaste låten på Baxade Beats vol. 2, TungGung - Bakdel.
Alltid kul att höra nytt från dig mannen, men olja upp dom där gnissliga gamla kugghjulen och ställ dig i micbåset igen, de e iaf Tugges åsikt.

/ Tugge Tugg

Baxade Beats vol. 2
4 år har passerat sedan Baxade Beats vol. 1 och grabbarna känner hungern smyga på igen, hungern efter att få sin rap ur systemet (i TungGung kretsar kallar vi symptomet Rapstinens) och det var tvunget att göras omgående så besutet togs att påbörja arbetet på en andra volym i 'Baxade Beats'-projektet. En vacker dag i studion 3 månader senare sitter Ari och bouncar ner sista spåret, Def har mailat omslaget och Kaz & Jojje sitter i soffan och bränner, klipper och klistrar ihop dom första exemplaren utav Baxade Beats vol. 2

Responsen för mixtapet var över förväntningar, det omfamnades och togs emot med kärlek över hela internet. TungGung hade redan en tid innan börjat hypen kring Baxade Beats vol. 2 med att pusha ut feta bangers på internet, såsom Flygplan, Mördarom och Bakdel. Sistnämnda fick ett otroligt bra mottagande och spelades hos Ametist i SR Metropol

Hela Baxade Beats projektet innebär, precis som det låter, att man stjälar instrumentaler och teman och sedan tolkar dom på sitt eget sätt, upphovsrättshavare får lov att gå å ta sig någonstans där solen kanske inte skiner lika mycket. Resultatet är ett flertal bangers med potential att gå varma i såväl mp3-spelaren som på festen.
Vi ser fram emot 3:e mixtapet i den här upplagan och hoppas att det inte blir lika många år emellan släppen.
01. Mördarom
02. Ta sig upp
03. Bakdel (feat. Dj Rooftop & Mika)
04. Idag e en bra dag (feat. Dj Rooftop)
05. Ner på golvet nu
06. Flygplan (feat. Dj Rooftop)
07. Ah ja vet (feat. Rooftop)
08. Otydlig guzz
09. Ja vill bara festa
10. Så kallt
11. Magisk
12. Chillar

/Tugge

Exklusiv release: TungGung shit
Tugge har fått äran att presentera ett speciellt spår. Det här är ett spår grabbarna spelade in för några år sedan då Kaz inte var officiellt med i klicken, han var i studion ibland och hälsade på och kickade raps men gruppen bestod då utav Def (tidigare Megalon), Ari, Jojje och Jaybiz (producenten). Hur som helst så är det här den första riktiga låten han var med på innan han gick med som officiell medlem vilket gör den lite speciell, och jag tycker låten är råfet! Jag har hört Ari säga vid många tillfällen att han hade som avsikt att ha med spåret på TungGungs kommande flaggskepp TGC vol 2, men på senaste styrelsemötet togs beslutet att släppa det här materialet i förhand. Varför? För att TungGungTV firar 100 och FÖRTJÄNAR INGET MINDRE!

Låten är producerad av Sanchez, i verserna hör du Ari, Jojje, JayBiz och Kaz.

LADDA NER: http://www.zshare.net/audio/942446841c3bfe6e/


/ Tugge

Ari - Minns tillbaksAri - Minns tillbaks är det fjärde mixtapet som kom ifrån TungGung labbet. Det visade sig bli ett långdraget projekt som satte igång strax efter Baxade Beats Vol. 1 och släpptes nu 2011. Anledningen till att mixtapet har tagit den tid det tar är för att Ari har tvingats tackla många hinder på vägen, han har kämpat genom hårddiskar som krashar, program byten och mot sin egen envisa finkänslighet. Det finns mycket på det här tapet som låter 90-tal och mycket som berättar om hur det brukade vara, därav namnet Minns tillbaks, som kommer från att han ville få ut lite av det han hade inom sig från gångna dagar. Ari ville involvera folk i orten i det här projektet för att skapa gemenskap och en sorts tillhörighetskänsla som norrort saknat, så på mixtapet man kan höra flera lokala artister ifrån orterna Åkersberga & Täby. Ett bra exempel är spår nr 5, Kalla d konst, till det här spåret finns det också en gammal omtalad streetvideo som släpptes April 2009 och fick bra respons då. Dom flesta beatsen är producerade av TungGungs egna "inhouse" producenter, Def, Wax-L och Jaybiz.Låtlista:
01. Hitta bättre (prod Wax-L)
02. En dag (prod Def)
03. Vibbar vi diggar (prod JayBiz)
04. Häng me feat. Def & Jojje (prod Wax-L)
05. Kalla d konst feat. J-Mellow & Weric (cuts DJ Rooftop, prod Jaybiz)
06. Minns tillbaks feat. Mats, Mika & Bars n' Beats (prod JayBiz)
07. Vagöru? feat. Def (prod Wax-L)
08. Betongliv (prod JayBiz)
09. Låt mig bara feat. Jojje (prod Ari & Jojje)
10. Stockholm del 2 (cuts Jojje, beat Wax-L)
11. Tuggrap feat. J-Ash, Jojje & Def (prod Midnight Music Ent.)

/ Tugge

Avdammade spårAvdammade spår är en samling bangers TungGung har gjort genom åren som legat gömda och glömda i mappar lite här och var i dom mörkaste skitigaste hörnorna i studions externa hårddiskar samt i vänner och bekantas datorer. Någon utav TungGung grabbarna (nämner inga namn) åkte runt och härjade med blåslampa i orten tills varenda 'Mina mottagna filer' mapp var konfiskerad, genomsökt och länsad på gamla TungGung spår. 21 utav dessa valdes ut och såg slutligen ljuset genom samlingen Avdammade Spår.

Du kan höra ljuva toner producerat utav i huvudsak våran stjärnproducent Jaybiz, men många andra har även fingrar i spelet, som P-Dilla, Def, Poorks, Kambeats, Pza och några enstaka instrumentaler.
Jag ger mitt fulla stöd, oavsett metoder, till produktionen utav Avdammade spår. Jag vet att det ligger många fler feta låtar och skräpar så jag hoppas på nåt liknande i framtiden. Kanske en vol. 2?01. Intro (prod Jojje, Jaybiz)
02. Tungaste tugget. (prod Jaybiz)
03. Metropol skit
04. På g (prod Sanchez)
05. Inte tid (inst)
06. OCB (inst)
07. Ha mer feat. J-Ash (inst)
08. Jagen av lagen feat Mats (prod Kambeatz)
09. Tänk dig (prod Def)
10. Sliten snubbe (prod Jaybiz)
11. Pengabegär feat Vito Eme (inst)
12. Maktlösa (prod Poorks)
13. I sommras (prod Jaybiz)
14. Oslipad diamant (prod Jojje)
15. Vår nivå (prod Jaybiz)
16. Tomtar (prod Jaybiz)
17. Rättvisan feat J-Ash (prod Pza)
18. Helt bränd (prod P-Dilla)
19. Motstånd (prod Jaybiz)
20. 112 (prod Jojje)
21. Herr Konstapel feat. Ken Ring (prod BB)

/ Tugge

FÅ MIXTAPE HEMSKICKAT GRATISENDAGSERBJUDANDE!

Idag har alla möjligheten att få gratis fysiskt material. Och det är självklart det senaste mixtapet, Jojje - Rent grönt i påsen.
Det är enkelt! Det du måste göra är att:
  1. Gå in på TungGungTV (http://www.youtube.com/user/TungGungTV)
  2. Hitta en GUL KNAPP med text PRENUMERERA
  3. Klicka på denna knapp och följ instruktioner

När du väl står som prenumerant kontaktar vi dig! =) först till kvarn!

/ Tugge

Baxade Beats vol. 1Året var 2007, TGC vol. 1 skivan var upptryckt och grabbarna kände att det var god tid att hoppa in i båset igen, en äkta TGC rappare kan inte gå långt innan hungern tar över honom, djupa depresstioner är vanlgt och i enstaka fall har även tecken på våldsbenägenhet förekommit. Så den här gången ville dom ha ut sin rap snabbt men allt det där med att grinda beats och ringa runt å rodda, eller sitta timmar i streck å göra dom själv var inget dom var sugna på.

Någon kläckte en briljant idé och Baxade Beats projektet blev till.

Projektet går i det hela ut på att man lyssnar ut dom beatsen man tycker e riktigt feta (svenska som amerikanska) och baxar dom on the spot! Enda riktlinjen är att beatsen ska vara "inne just nu", dvs något som är aktuellt på senare tid. Sen samlar man ihop alla beats man baxat, sätter sig i labbet tillsammans och kokar ihop en mångsidig riktigt fet gryta med ett rejält jävla TungGung! Genialt.
När nöten var knäckt drog grabbarna snabbt igång och spelade in ett mixtape på 8 spår med bara nya instrumentaler i tiden på den tiden.
En rolig grej om BB1 är att Devin the dude var i Stockholm under tiden den spelades in och. Jojje drog in till södermalm och länkade upp med honom direkt, fick en shoutout och exklusiv rätt att kicka på beatet till låten What a job. Vilket jobb de skulllee vaaaa....

Courtesy of Tugge Tugg

LADDA NER: http://www.zshare.net/download/94210651f7e4252f/


01. Göre stort
02. Du e soft gumman
03. Vilket jobb feat. J-Ash
04. Shoutout
05. Släng upp den
06. Steppar in på klubben feat. RoRo
07. Vi fixar
08. Den natten
09. Utro

/ Tugge

Kontakta oss!Vill du kontakta oss om någonting gör du det på:
MAILEN→ TUNGGUNGCLICK@GMAIL.COM


/Tugge

VIDEO: Jojje - Va händer bror?
Nu har vi lagt ut det 100e klippet, och jag blir både stolt och rörd över att få presentera videon till Jojjes singel Va händer bror? Från det omtalade mixtapet Rent grönt i påsen (ladda ner)Det tog på krafterna men vi nådde dit bror! Feeet jävla video!

/ Tugge Tugg


HIPP HIPP HURRA! TGTV Klipp nr 100!

Nu är dagen äntligen här!

I samband med att vi släpper klipp nr 100 på våran YouTube kanal vill vi kicka igång en hel vecka med mängder utav feta evenemang,
Det här är något ni aldrig hör Tugge säga men jag kan erkänna att det känns lite pirrigt inför vad som kommer hända under TungGungTV veckan. Jag har ju såklart fått slå en exklusiv blick på mycket av materialet utav pressrelaterade skäl och jag blir helt vimsig bara av tanken på de, det är för mycket bra skit för min hjärna att processera.

Jag har redan tidigare idag börjat med Mixtape eventet då jag varje dag under denna vecka kommer släppa en utav alla feta TungGung mixtapes tills alla ligger snyggt och åtkomligt i rutan till höger i kategorin: Mixtapes
Jag kan inte tänka mig att någon inte redan är övertalad, men jag svär endå på Tuggemors grav att ni under inga omständigheter vill missa en enda dag en vecka framöver, så ta en lugn skön paus efter jobbet, sätt dig datastolen och låt den bära dig till paradiset av rap, TungGung mecka!

Låt festligheterna börja!

/Tugge Taggad!

TGC vol.1Allting startade en kall höst 2006 efter att Jojje precis hade skaffat studio lokalen.
första låten som spelades in var med Jojje och Jaybiz, en låt som blev döpt till just TungGung.
Efter flera års slit med skitigt ljud å demo plattor så kändes det dags att göra nått nytt fett, och dom tänkte att om flera jobbar mot samma mål kan man uppnå större saker än när man bara kör solo. Jojje ringde upp Ari & Def och sa att han och Jaybiz skulle starta en grupp som heter TungGung och att dom ville att dom skulle vara me. Grabbarna hoppade på direkt, och under ett par månader så hade första mixtapet spelats in som senare släpptes på flera internet sidor som kingsizemagazine.se, whoa.nu mfl. Större delen av mixtapet är producerat av Jaybiz och Megalon(Def) men även produktioner från Wax L, Howard Who, Genetics och PZA.
Tugge presenterar stolt en RE-Release av TungGungs första mixtape TungGung - TGC Vol.1

LADDA NER: http://www.zshare.net/download/94125990c80b5118/


01. Intro
02. D så vi gör (prod Howard who)
03. Ni e kef (prod Megalon
04. Puffpuff pass (prod Megalon)
05. Noll koll (prod Jaybizz)
06. Stockholm (prod Jaysway)
07. Underjorden (prod Megalon)
08. Kommer ihåg feat. J-Ash (prod Genetics)
09. Min stil
10. Packad (interlude) (prod PZA)
11. Villa å betong (prod Megalon)
12. Ungdum (prod Jaybizz)
13. Vatrorom (prod Wax-L)
14. Du vet inget (prod Jaybizz)
15. Meccar en beet (prod Megalon)
16. Radio skit
17. Ingenting e gratis (prod Megalon)
18. Pappa stat (prod Megalon)

/ Tugge

TungGungTV firar 100-veckan!Nu närmar sig den stora veckan. På fredag släpper vi vårat 100e klipp och det firar vi med att ge er mängder av exklusivt TugGung material varje dag i en hel vecka med start nu på fredag den 26 aug. Så se till att sätta påminnelse på mobilen att gå in på bloggen på fredag och checka in de för jag kan lova att det 100e klippet kommer vara något mycket speciellt.

Attenda vårat facebook event för info:

http://www.facebook.com/event.php?eid=241514955882505

Jag är jävligt taggad på att få presentera vad klicken har jobbat ihop för den här veckan. Jag har hört det viskas om allt från videos till osläppta låtar, remixes, tävlingar och annat kul. Så kom och fira med oss!

FREDAG DEN 26 AUG HÄR PÅ BLOGGEN!

Ses då!
/ Tugge

Veckans TungGungare: JojjeNu är dagen här, dagen jag väntat på enda sedan jag startade projektet Veckans TungGungare. Det här är dagen då jag får kasta props på våran gode vän och vapendragare Jojje. Det är den här mannen vi har att tacka för allt. Det är mannen som för ca 10 år sen hade en vision. Mannen som började grinda villkorslöst mot sin vision och satte ihop det som vi nu ser som en självklarhet. Jag vill inte säga att han är våran ledare (TungGung leds utav en styrelse), men däremot är han en pionjär och en inspirationskälla till oss andra. Det är ingen som glömmer bort vad han har gjort för oss.

 

Vill börja mitt hysteriska musik-länkande med en av mina nostalgier, kan i skrivande stund inte minnas alla feta låtar man diggat, det är för många. Men om jag missar någon tar jag för givet att ni letar upp dom själva, det mesta som gjorts genom åren finns tillgängligt på youtube.

 

Jojje feat. Vito Eme - PengabegärLåten beskriver den hunger man har sett hos Jojje genom åren. Utan det pengabegär han rappar om hade han aldrig kunnat grinda ihop till den studion vi idag sitter i och jobbar i. Det är honom vi har att tacka för allt från den lokalen vi sitter i till den micen grabbarna rappar i. Respekt till din hustle bror.

 

Vad kan följa en sån banger tänker jag? Jag funderar länge och kommer fram till att Jojje är den mest mångsidiga rappare jag hört. Det finns ingen stil som inte Jojje flippar på sitt sätt och gör det bra, för att visa denna mångsidighet vill jag länka en låt som ger en fet kontrast till föregående. Från Baxade Beats vol. 2, låt mig presentera, TungGung - Ner på golvet nu.

 Dom flesta utav våra homeys känner redan till dom här låtarna och dansar för fullt till dom, speciellt dom jag känner från norra sidan Stockholm. Den norra sida vi alla i TungGung kommer ifrån. Den norra sida vi lärt oss gå, prata, maca guzz, mecka gås, you name it.. Den norra sida vi älskar över allt annat. Från Rent grönt i påsen, här är Jojje ft. Kaz - Norra sidan
Jojje lägger det NER (puts it down) för norra och så vitt jag vet är det den enda låten norrort har genom tiderna. Hur många låtar finns det inte om västerort? Södra sidan? Fuckit, nästa låt jag skiner på blir något utav en personlig favorit. Denna låt har pumpats på repeat många gånger i Tuggecrib och det är med stolthet jag väljer att framföra, också från Rent grönt i påsen, här är: Jojje - Horhus
"Jag såg det när jag kom in, en massa brudar i string, såg mig omkring och jag tänkte, e de ett horhus?". Jag vill ge låten 5 av 5 Tuggepoäng för att den ger mig rätt swag och hypar mig fett på förfesten. Och jag vill ge Jojje 6 av 5 Tuggepoäng för det han har lyckats åstadkomma genom åren som tung tuggare. En fet jävla bro-knuckle till dig mannen!

/ Tugge

Helgens TungGungare: Publiken!
Jag vill åberopa TungGung lagboken kapitel 4 paragraf 7 ang. "Ovarslad avvikelse från ordinarie rutin vid speciella situationer", och därmed kan jag inrätta en spontan utmärkelse, Helgens TungGungare, som vi vill utse till alla trogna fans som trots värdret krigade sig in till Tanto och bokstavligt talat klafsade in för att se TungGung live. Jag vet att det betyder väldigt mycket för grabbarna att ni vill se det som dom kämpat oändliga timmar med.


Det blev tungt gung med låtar från hela TGC eran enda från första mixtapet TGC Vol.1, till Minns tillbaks, RGIP och Baxade Beats vol. 2. Bra ljud, bra show, bra publik. TungGung på Tantoklafset får 4 av 5 Tuggepoäng, (1 drogs bort pga vädret)Big up till alla trogna TungGungare!

/ Tugge

Repning & Planering


Idag var vi nere i studion nästa hela clicken och repade inför helgens spelning på Tantoklafset.
Det är mycket som e på G nu och jag kan lova att det kommer hända feta grejjer inom dom kommande dagarna. Om ni varit inne på Facebook på senaste så har ni kanske har sett våran "TungGung firar 100" evenemangsbanner som poppar upp här och där för att påminna er om att inte missa den fetaste veckan i år av TungGung.alla i soffan å jobbar yessir we still grindin.

// Tugge Tugg

Tantoklafset 2011På lördag vaknar ni, tar på er era kläder, drar till systembolaget, tar tuben till Zinkensdamm, knallar ner till Tantolunden och infinner er på gräsmattan framför scenen runt klockan 1 på dagen. För då börjar tvåtusenelvas fetaste utomhusevenemang TANTOKLAFSET och TungGung kommer vara "i huset". Jag vet för ett faktum att laget har jobbat ihop en speciell show för det här, så se till att va på plats i tid och ta me dig din hype mode!

Många har snackat om dåligt väder i helgen men Tugge kollade upp de svart på vitt och kan lugna er med att lördagen kommer bjuda på utomordentligt park väder! Se själva.19 grader och solsken, så jag föreslår att vi tar tillfället i akt och avslutar den här snåla sommaren med en bang! All information om plats, tider, artister och allt va du vill veta finns i facebook evenemanget: http://www.facebook.com/event.php?eid=194286320627900Vi ses där!

/ Tugge

Veckans TungGungare: MikaFörsta gången jag träffade Mika var under inspelning av Aris mixtape. Jag vill minnas att han kom in med en jävligt positiv vibe från start och jag har kännt den sen dess. Ari har berättat om hur han och Mikas bror sitter och freestylar och skriver rim som barn och Mika står över och peppar på, Mika hade några år på nacken redan då och jag kan gissa att Ari inte hade vart den rapparen han är idag om det inte vart för bland annat Mika. Hur som helst så förföll det sig som så att Mika hade en tung sångröst och Ari hade grym rap så dom svetsade samman på ett spår många år senare (men också många år sedan) under inspelningen utav Aris mixtape. Det här är titelspåret till mixtapet, Minns tillbaks, enjoy!
Ah det är minnen från förr, man minns hur det var när vi va små.

Mika länkade upp med oss några år senare under inspelning av Baxade Beats vol. 2, den här gången var det hans tur att sjunga ut sin hyllning till den kvinnliga baksidan. Så låt mig presentera min personliga favorit, TungGung - Bakdel.
Den där låten är bland dom fetaste och Mika gör verkligen sin grej stort i versen. Sen har han även lagt några riktigt feta sånger på Jojjes tape Rent grönt i påsen. Den jag väljer att skina på idag är När får jag se dig.Jag hoppas verkligen att Mika hittar till TG Studios igen för fler sammarbeten, och jag får känslan av att det förmodligen kommer bli många därtill. Senast har vi hört hans duo projekt med hans vän Larsson, vid namn Larsson och jag. Låten heter Vad är fel med dig och den är råfet! Jag vet att jag har lagt upp den redan men den är värd att lägga upp igen.Big up till Mika!

/ Tugge Tugg

AOTS & REGERINGENS SVEK


Nu är Art of the streets över (http://www.riksteatern.se/artofthestreets), ett Graffiti evenemang som pågick under helgen. Jag vill uttrycka mitt missnöje över regeringens beslut att bannlysa all reklam om evenemanget. Såhär får det fan inte gå till, det här är cencur av konst och det hör inte hemma i sverige idag! Tugge blir jävligt förbannad!

Jag låg å chillade i soffan för nån vecka sen och kollade på tv och råkade på den här debatten med Ceylan Holago (producent, AOTS) och Christoffer Järkeborn, någon liten skrattretande moderat snubbe. Ni måste se den här, stackaren blir helt grillad.


Den här snubben försöker defeniera vad som är konst, och sätta ett pris på konsten med snack om klottersaneringar och skadegörelse, saker som inte ens hör hemma i debatten. Ceylan sänker den här finniga jäveln i skorna redan från början är min mening. Om du är utav en annan åsikt lämna gärna kommentar här på bloggen.

Jag har även lite mer babylon för er, om ni inte känner er tillräckligt irriterade än.Jag vill minnas till gamla TungGung dagar då det här ämnet var högst aktuellt. Våran egen Ari har själv en hel del att säga om saken. Låt mig få äran att presentera, från Aris mixtape Minns Tillbaks (ladda ner), videon till den omtalade låten Kalla D Konst!Låt oss se mer färger i våra gränder, gator och torg. Jag tror jag talar för dom flesta.
/ Tugge

Larsson & JagVåran goda vän Mika har länkat ihop med sin polare Larsson och satt ihop ett skitgrymt projekt som heter Larsson & Jag. TungGung rekommenderar starkt låten Vad är fel med dig.
Grymt Mika!

/ Tugge Tugg

Promotion


Idag var jag (Tugge Tugg) Ari och Jojje inne i stan för att promota TungGung & Jojjes solo mixtape, solen sken och det verkade finnas en hel del intresse för kommande samarbeten. Så här såg det ut..Jojje utanför Cali. Alla vi TungGung heads har alltid diggat sneakers och vi har alla haft dessa klassiker, AF1 BABY!!!

l


- ja kommer ha ett par när jag är 90 bast, helt krispy white. / Jojje
Ari var där med kameran snappa pictures.

Urban Street. Efter att vi varit runt på stan så mötte vi upp DJ.Rooftop och Ametist
Utanför Highlights.
Efteråt drog vi och mötte upp Kaz och begav oss mot studion för ännu en grind. Fet dag!

// Tugge Tugg

Veckans TungGungare: AriNu känner jag att det är dags att rikta rampljuset mot mannen som ligger bakom det mesta som händer kring TungGung, mannen som organiserar runt alla artister, mannen som driver ett företag samtidigt som han sitter bakom spakarna i både klicken och i Pro Tools, mannen med 200 bollar i luften och 2 fötter på marken. En ovärderlig tillgång till familjen. (läs med en rosslig capone röst)

Ari: producent, rappare, studiotekniker, manager och grillmaster. Den här snubben slackar inte, han spikar grindar på jobbet sen grindar han på kvällarna. Jag börjar tro att han helt enkelt inte gillar fritid men det är bara min teori.
Lyricist extraordinaire, Ari har en jävla känsla för rimstruktur och detaljerna i hans rap är ofta häpnadsväckande. Jag vill så klart visa ett exempel på dehär, tugge levererar alltid. Från Baxade Beats vol. 2, här kommer Jag vill bara festa.Grymt bra jobbat av Jojje och Ari. Den duon är också ansvariga för att ha co-producerat en riktig banger på Rent grönt i påsen som jag inte kan hålla mig från att skryta med, Rullar runt på stan.Sedan har han mitt i all TungGung tumult lyckats få ut ett eget tape själv, Minns tillbaks. 11 feta spår med ari halal rap med mera. Jag vill få äran att presentera för er som bott under en sten, punchline skryt rap när den är som bäst, Hitta bättre.Ari Hiroshima! Ser fram emot mer.

/Tugge

TungGung besöker BoardMediaProds


Jojje och Rooftop var och tittade in på en skate session med BoardMediaProds (http://www.youtube.com/user/BoardMediaProds) och det slutade med att dom hoppade upp på brädan båda två! Det här var grymt roligt att se jag garvade som fan, och jag är förvånad över hur grymma dom va! Själv klarar ja inte av att stå kvar på den ens. Den enda brädan tugge skulle olla e den där tighta bruden på gymmet.
Jävligt kul, tummen upp till Jojje å Roof!

/ Tugge Tugg

TungGungTV firar snart 100!


Vi har idag 99 klipp på våran youtubekanal, TungGungTV. Den 26e augusti släpper vi vårat 100e klipp, och vi vill fira dehär genom att göra något speciellt! Allt för våra trogna tittare!

Vi vill gärna att ni är med och firar med oss! Så vi uppmanar alla sköna dudes å guzzar att gå in och prenumerera på våran YouTube-kanal. Allt ni behöver göra är att klicka på bilden nedan, sedan klicka på Prenumerera på sidan som kommer fram.


Dom glömska kan attenda eventet på facebook så kommer det en påminnelse.
http://www.facebook.com/event.php?eid=241514955882505

Vi ses då!

/Tugge Tugg

Veckans TungGungare: DEF
Nu var det dags igen, idag vill vi langa facklan till våran vän och vapenbroder Def, en av 4 som utgör kärnan i TungGung. Han är en skön flummare ifrån Åkersberga som pluggar ljudteknik till vardags och gör tunga beats samt skriver mördar-rap på fritiden. Han började sin karriär i TungGung som Megalon, som senare blev Mono Megz (Mono; för att han är helt döv på ena örat) och slutligen blev Def (andra örat?..). Men detta tillstånd har aldrig hindrat denna man från att både pumpa ut bland dom fetaste beatsen och bokstavera bland dom fetaste rimmen i TungGung historia. Han driver även youtubekanalen BoardMediaProds (http://www.youtube.com/user/BoardMediaProds) med sin bror.Ni som har varit med i svängen känner troligen igen honom ifrån bland annat första mixtapet, TGC vol. 1, där han producerat en tredjedel samt berikar nästan hela skivan med sin stämma. Jag vill som vanligt ge ett exempel, här står han för både produktionen och en vers. FETASTE BROR!
Ni som missat måste höra hans "flaggskepp" på Avdammade Spår, Maktlösa. En kort men intensiv låt med djup innerbörd, men med en lättlyssnad flow som fångar en från första orden.. Nääär ska ja sluta röka?! Producerad av Poorks.
Nu pluggar han som sagt 20 mil ifrån studion så han har inte haft möjligheter att vara med och skapa musiken på samma sätt så han har tagit hand om design biten. Han har gjort alla youtubebilder, singel och mixtapeomslag och designat loggor, banners och klistermärken. Nu sitter han och jobbar på en video till Va händer bror, den släpps inom ett par veckor så håll utkik!

'

Alltid ett bra jobb ifrån våran vän, ser fram emot ett solo mixtape man!

/ Tugge Tugg

Toppen