NY VIDEO PÅ G
Förra veckan var Pete Porch och filmade inför TungGungs kommande streetvideo "Bomba vårt namn" som kommer släppas inom en snar framtid. Så här såg det ut behind the scenes till inspelningen när Ari filmades. vill passa på och ge en stor BIG UP!!! till Pete för all hjälp och stöd. Kolla även in petes hemsida www.peteporch.com för att se fler grejjer.
// Tugge Tugg

Veckans TungGungare: Jonte aka KazDen här veckan har jag den äran att utse din vän Kaz som veckans TungGungare. Kaz har sen flera år tillbaka funnits bakom kulisserna i TG sammanhang, han har till exempel jobbat med en av TungGungs beatmakers Jaybiz under namnet 2P Crew, och det här var ett antal år innan han hoppade med i gruppen och började spotta saliv över puffskyddet i TungGung båset. Han har även varit med och sänkt ett oräkneligt antal bira med clicken under dessa dagar, och när han uppnådde en lagom mängd vart han antagen.

Jag vill börja med att slänga upp en hand och spreta ut 2 fingrar för det här tunga spåret från Jojjes mixtape Rent grönt i påsen. I den här känner man hans vers rätt igenom. Alla har kännt det, speciellt vid löning då man lätt kan sätta sprätt på hela lönen på ett par dar... Låten förklarar hur det kan va med och utan cash i sin ficka och pengar på sitt kontantkort! Jojje ft. Ari & Kaz - Cash i min ficka.
Nästa spår ja vill uppmärksamma kommer ifrån senaste gemensamma mixtapet, Baxade Beats vol 2. "Chillar", ett ämne Jonte har visat sig vara duktig på med hänvisning till video-serien "slackern Jonte" som finns på TungGungTV. Där kan man se han ta sig en tupplur i studion utan att skämmas under TG grind tid. Förmodligen för han jobbat så hårt! Men den här dagen sov han minsann inte för den här versen e riktigt TÖNG!Från avdammade spår måste ja få lägga in den här dängan! Alla har vi våra egna inre demoner att tampas med och Jonte har ett helt gäng feta demoner som han ger en varsin bitchslap! BAM! Alias, Din Vän Kaz, talar direkt från hjärtat i denna feta produktion av Jaybiz. Kaz - Sliten Snubbe.Fick du en tankeställare?

/ Tugge

TungGung Live med Vito EmeIgår var TungGung på återbesök på Göta Källare och spelade live på klubben OMG med Vito Eme. Det var drag som vanligt, och Ari & Jojje gjorde sin grej. Tyvärr så var kaz hemma och va sjuk.

Video shout me Hoosam


Förra helgen sprang JojjeHoosam från rapkollektivet HighWon, och självklart ställde
Hoosam upp å gav en fet  videoshout.kolla in senaste videon "Hoppas" med Alex, Hoosam och Abidaz
Mannen bakom RMH
Thomas Gunnarsson AkA Bucc driver ett av Sveriges ledande independent bolag, Respect My Hustle. Han jobbar även som manager åt artister som EboiAdam Tensta och Dida mfl.
Thomas kom förbi studion och hängde lite förra veckan och lyssnade lite på TungGungs kommande grejjer.Sen tyckte vi alla att Thomas skulle hoppa in i micbåset, vilken han gjorde och spottade en helt sjuk vers över ett tungt dipset beat.  Fullkomligt slaktade beaten. Vi får se om han släpper ut låten på internet för alla och höra.
// Tugge Tugg

Veckans TGRemix: Ingenting e gratis
"Betala din potatis med alla dina bagis, samhället e styrt av pengar de e tragiskt.."

En av dom fetaste gamla klassiker från TGC vol. 1, Ingenting e gratis. Def (Megalon) står för acapellan och Jaybiz har skruvat ihop remixen.
Låten ger en minst sagt en tankeställare, Def målar upp ett perspektiv för lyssnaren om hur vi alla är slavar under det monetära systemet och hur pengar styr allas handlingar. Betala för ditt liv, betala för din död.

Enjoy.


/ Tugge

Petters Nya BokGODA DAGARS MAGI är först och främst en fotobok där fotografen Camilla Cherrys fantastiska bilder, tillsammans med texter av Petter och Patrik "Sleepy" Elofsson, berättar historien om Petters karriär som artist och de platser, människor och upplevelser som varit viktiga för honom och svensk hiphop längs vägen. Petter är en av dom svenska hiphop pioniärer TungGung inspererats av, enda sen "Vinden har vänt" släpptes. // Tugge Tugg


TungGung @ Kingsizemagazine.se
Kolla in boysens nya sida inne på Kingsizemagazine.se där hittar ni alla mixtapes för gratis nedladdning, lite bilder och info.
// Tugge Tugg

Det börjar bli riktigt kallt nu
Brrrrrr. Vädret blir bara kallare och kallare men det kommer bara hetare och hetare musik från TungGung oavsätt väder. Om ni missat "så kallt" från mixtapet Baxadebeats vol.2 så är det hög tid att lyssna på den nu.Enjoy People!
// Tugge Tugg

TungGung intervju @ The Soul Underground show
För ett tag sedan så var Big Dog DJ Jens från THE SOUL UNDERGROUND SHOW förbi studion och gjorde en intervju med klicken, han är minst sagt en brinnande själ inom både den svenska och internationella rap scenen med moves gjorda som radio-dj i över 15 år. Med andra ord satt Jens och strömmade ut feta beats "on air" innan ens Tugge hade sommarjobbat ihop sina första air forces, då får ni lite perspektiv på hur länge feta grejer har gått ner hos the man!

Jojje och Kaz har vart förbi och gästat hans radioprogram tidigare för att promota RGIP, där snackade dom lite snabbt om vad som komma skall och kickade lite raps live för hans feta show, någon månad senare dyker han upp i studion och gör en exklusiv intervju med klicken som sändes för ett par veckor sedan, och nu är den ute på nätet tillgängligt för oss alla!

Surfa in på länken nedan och spola fram ca. 120 minuter och njut av den TungGung magi DJ Jens porträtterar i sin egna sanna underground hiphop-radio anda! fett broder.

http://mrs.se/jens/audio/


DJ Jens i TungGung soffan.

Tugge rekommenderar starkt DJ Jens och The Soul Underground Show. Ratta in 90.5 på din radioapparat runt midnatt varje lördag till söndag.


/ Tugge

Ännu en grind dag med Mika
Idag var våran vän, och trogna sångare Mika förbi studion från duon Larsson & Jag. Mika levererade som vanligt en riktigt tung refräng till två av låtarna som kommer på mixtapet TGC Vol.2. Så här såg det ut i båset när sången spelades in.Efter refrängen var lagd var det dags för mixmaster Ari att mixa och lägga lite effekter, som knäcker.


'
Så, då va det mixat och klart. Nu ska bara Jojje, Ari och Kaz lägga ett par feta verser och sen har boysen en ny banger!!!Om ni har missat Larsson & Jag`s senaste singel "Va är fel me dig" så tycker ja ni ska checka in den nu genast // Tugge Tugg

Nyheter!Give me the mic so i can take it away!!!!!!Just nu jobbas det med att spela in TungGungs nya mixtape "TGC vol.2" där av har tyvärr jag (Tugge) varit dålig på att uppdatera bloggen. Men det ska det bli ändring på!Förra veckan var Dj Fortknox förbi med ett par nya productioner till det nya projektet "TGC vol.2", och det var några riktiga bangers till beats som vi fick! Fortknox har även vart med som TungGungs Dj på de senaste spelningarna. Big up Dj Fortknox! Ni lär höra en hel del samarbeten med den här killen och TungGung inom en snar framtid.
// Tugge Tugg

Toppen