Veckans TGRemix: Mördarom
Nästa låt på tur är Mördarom, från klickens senaste gemensamma projekt, Baxade beats vol. 2.
Orginalet minns vi väl, första låten på mixtapet sätter ribban för resten med total mord från klicken. Ari och Kaz satte sig och skrev hooken tillsammans och satte temat: Man ställer sig upp i alla lägen, redo att Mördarom om situationen kräver. Klicken satte sig ner och skrev ner 16 bars med sin egen tolkning av temat och resultatet blev jävligt rått!

Remixen är inte lika fet.. den är mycket fetare! Ari satte sig ner i labbet och skruvade ihop ett mörkt mördar beat som gör temat mer rättvisa och acapellan flyter in perfekt. 5 av 5 tuggepoäng till Ari.


/ Tugge

Dj Jens från Mrs 90.5 Radio
För ett par dagar sen så va Bigdog Dj Jens förbi studion och gjorde en intervju med TungGung till hans radioshow, The Soul Underground Show. Intervjuen sändes nu i helgen på radio kanal Mrs 90,5 och kommer komma upp här på TungGungClick.se inom kort.

// Tugge

Persian Buddha! Ny video


Vad sägs om lite reggae musik? Vår vän Mr. Persian Buddah har precis släppt en ny video som jag (Tugge) vill uppmärksamma för folk! Låten till videon heter Di love of mi lie och är producerad av Soblue producenten Stress, som just nu är aktuell med nytt album. Big up Persian Buddha!


Veckans TGRemix: Ungdum
Jaybiz fortsätter på sitt momentum och levererar en till fet remix till oss. Nu är det låten Ungdum ifrån mixtapet TGC vol. 1 som är på menyn och den här gången får den en riktig bounce! Jaybiz ger den en riktig hiphop vibe med en touch av hans sköna unika proddar stil. Big ups!

Jaybiz själv lägger vers nr. 1, våran Def (då megalon) spottar refrängen och Jojje kickar andra versen.Jag tror dom flesta redan hört orginalet. Många menar på att låten är den fetaste från mixtapet, jag är lite kluven i frågan men jag kan helt klart tänka mig att lägga den i top-3 facket. Hur som helst känner jag att de e värt å lägga upp videon till låten igen. For your pleasure./ Tugge

Nya Beats


Igår satt TungGung och gjorde beats till kommande mixtape Tgc vol.2.
Ari, Jojje och kaz var alla delaktiga i beat skapandet. Det vart riktigt fett! Så här såg det ut när Ari spelade basgången.Efter en beat session  satte sig vi oss ner för att planera nästa mixtape och vilka låtar som ska jobbas med.


Ari & Kaz planerar nästa plan.

Veckans TungGungare: KambeatzKambiz har hängt runt å chillat i studion långt innan ens den första tunggungaren funnit rum i sin pappas pung (tuggerhyme). Han har mer koll på spakarna än dom flesta, han har hjälpt till med att spela in grabbarna många gånger och på flera vis bidragit till att fenomenet TungGung är vad det är idag. Han har även hunnit slänga ut ett gäng feta beats under sin tid som har klingat med TungGung soundet som handen i handsken, så att han blivit godkänd för det prestigefyllda priset Veckans TungGungare är det ingen som blir förvånad över.

 

Den första jag vill spela upp ger mig alltid ett leende på läpparna. Det är en galen streetklassiker, gammal som gatan, som omvärlden fick höra genom Avdammade Spår. Låten jag syftar på är Jagen av lagen, den gästas av Mats och är proddad Kambeatz. (duh)

 

TungGung - Jagen av lagen

 

Haha den e för skön. Nästa är en mycket speciell låt som har börjat sätta sig i party brudarnas hjärta i norrort, den heter Redo för party och är släppt på Jojjes tape Rent grönt i påsen. Låten är duo-producerad av Jojje och Kambeatz, och det är Jojje och Ari på verserna. Jag ser stoltheten i grabbarna när den spelas och jag har vid flera tillfällen hört Kaz hylla låten som ett av deras flaggskepp.


Jojje - Redo för party


 

Bra jobbat dudes. Ett annat skönt tillfälle jag minns med Kambiz är när vi var iväg och fixade backdropen till grabbarnas gig. Vi hade kirrat hjälp av en homey att skriva ut den åt oss på hans jobb så vi var iväg och styrde upp de på momangen. Det var en upplevelse utav proportioner, och som tur var så hade jag med mig kameran och dokumenterade hela händelsen så ni kan se själva.


TungGung making of Backdrop

 

Du är en inspiration för TungGungare världen över Kambeatz, fortsätt göra de du gör för klicken och för norrort!

 

/ Tugge


Nyheter!


Det jobbas fortfarande hårt nere i TungGung studion, spelningar görs överallt runt i Stockholm just nu.
Vi kommer lägga upp lite videos från  spelningar inom kort här på bloggen, men tills dess får ni se lite bilder från showen på Tantoklafset.Ari i tältlogen med en cheese i käften.Även våra trogna TungGung supporters var på plats!Nya TungGung T-shirts finns nu på lager, med den nya tunga loggan som Def har gjort. Och nya klibbor som ni kommer se runt stan.


// Tugge Tugg

Veckans TGRemix: Noll Koll
Jag måste be om ursäkt för att ni fått vänta så länge på veckans remix. De har varit total kaos här på kontoret, min sekreterare spillde ett glas vin över våran serverdator och nätversteknikern var på weekendresa i amsterdam. Men nu har vi löst problemet och skaffat nya medarbetare så vi är på spåret igen, det svär jag på min tuggheder.

Jaybiz står för remixen den här veckan och det är återigen ett spår från första mixtapet TGC vol. 1 som bjuds. Låten heter Noll Koll, en riktigt tung och speciell låt från tapet. Def spottar skruvade rader över ett vrickat mörkt beat och hela låten blir som en resa in i hans värld, nu ger Jaybiz låten ett annat perspektiv och texten tycks följa med på hans spår. Svår låt att leva upp till men den här remixen lyckades i min mening. 5 av 5 tuggepoäng.Om man tänker positivt så har ni nu i och med förseningen inte alls så länge tills nästa veckas godis, håll utkik för nästa TungGungare på tisdag och TGRemix på torsdag.

/ Tugge

Veckans TungGungare: Wax-L
Wax-L: TGC top-producer extraordinaire. Med feta beats producerade till TungGung enda sedan första mixtapet såg ljuset gör han sig känd i som något utav en legend i klicken, han har varit med och format TungGung soundet från start med beats på både TGC vol. 1 och Minns tillbaks. En sann artist ut i fingerspetsarna med en tydlig glöd för sin konst. Jag vill sammanfatta Wax-L kort som en av TungGungs fetaste producenter.
(klicken vill tillägga att han har varit lat på beatfronten för länge för att förtjäna en sådan stämpel och att ovanstående är tugges egna åsikt, och kan därmed inte på något vis förknippas med klicken)

Vill börja med att spela upp en riktig gammal goding från Minns tillbaks.

Ari - Stockholm del 2


Så jävla fett! Beatet påminner mig om svenska hiphop soundet när man va liten, dagar man sprang och pumpade mbma låtar från DJ-Taro tapes med så hög volym man kunde från en billig kasettbandspelare. Skön vibe, den gör mig helt tuggestalgisk.

Nästa är en låt dom flesta säkerligen redan pumpat sönder men jag måste lägga upp den endå för alla dom som bott under en sten, dom kanske nyligen har flyttat därifrån och vill ha en fet låt att banga i sin nya crib.

TungGung - Vatrorom

Riktigt råa toner vi minns från back in the days. Råare kan det dock bli.

Wax-L levererar det hårdaste beatet i TungGung historia, vi blandar det med punchline-slakt från Ari som är nog för att ge bin-laden rysningar, världen får skåda den genom mixtapet Minns tillbaks, jag lämnar er för kvällen med:

Ari - Hitta bättre


/ Tugge

OMG! TungGung Live @ Göta KällareCLUB OMG+TUNGGUNG LIVE
ONSDAG 14 SEP 22:00-03:00
GÖTA KÄLLARE
FOLKUNGAGATAN 45
Entre 100SEK/GRATIS (info nedanför)
http://www.facebook.com/event.php?eid=280252245318820


På onsdag lirar TungGung på club OMG på Göta Källare. Det är kort varsel men vi hoppas ni kan ta er in och göra kaos med oss. Grabbarna är väl förberedda och kommer att leverera en fet show, som alltid. Den här gången exklusivt backade utav DJ Fort Knox.

Här är lite info om kvällen ifrån OMG:
Musiken kommer att blandas mellan Mashups, UK Funky, Dancehall, Disco Classics, Naijaswagga, Hip Hop och RnB från dj-båset. Klubbens residenter New Era Sound, Bobby One Selecta & Floyd Dixon bakom spakarna för att hålla dansgolvet svettigt.

Gratis inträde gäller endast mellan 22.00-24.00 men då måste du OSA med fullständiga namn till omg@nextonstage.se senast onsdagar 21:00.

Vi ses där!
/ Tugge

Veckans TGRemix: D så vi gör
Den nya blogg-grejen är här nu, de e dags för första Veckans TGREMIX där jag kommer släppa en remix på ett TungGung spår varje torsdag här på bloggen. Material som tillhandahållits exklusivt för Tugge, riktigt feta beats på allihop så jag är fett nöjd med materialet.

Den första är en omgjord klassiker ifrån TGC vol. 1, fet remix producerad av Jojje,
TungGung - D så vi gör (remix)
Shit nu måste man hålla ut en hel vecka för nästa remix, det här är tortyr! Men vi klarar de tillsammans, var starka gott folk!

/ Tugge

Veckans TungGungare: Alkisberra & Tjackdoris


Den här veckan vill jag utse 2 alldeles speciella tunggungare till vinnare utav det stora priset, vinnarna utav Veckans TungGungare är Alkisberra och Tjackdoris.

(Alkisberra och Tjackdoris är fiktiva karaktärer. Personerna på bilderna är inte på något sätt kopplade till innehållet i texten samt. inte heller relaterade till karaktärerna Alkisberra och/eller Tjackdoris. Karaktärerna bör, istället för att ses som 2 specifika individer, ses som en personlighetstyp alt. en unik grupp utav människor inte sällan återkommande på din lokala kvarterskrog)


Alkisberra:Det finns enbart en sann trogen tungungare-personlighet i världen och det är den utav Alkisberra. Mannen som ovillkorligt ställer sig längst fram på scenen med ena handen greppandes en bers rakt upp i luften och den andra i ett mikrofongrepp kring munnen i tamejfan varenda refräng i TungGung showen. Han brölar manligt så fort någon i gruppen rappar något om fest och berusning, han hoppar och studsar kaos omkring sig när grabbarna kickar Flygplan, han nickar leende omkring sig när jojje kickar igång rent grönt.. han är Alkisberra!

Här är en låt till dig min vän, jag uppskattar det enormt att se när du fuckar ur till grabbarnas spelningar.Jag kan allt mer än sällan relatera till dina gärningar och allt mer än sällan se mig själv fucked up på väg mot äventyr man själv inte ens har en aning om. Alkisberra du är min guru i tider då jag är vilsen och behöver vägledning, frågan är, varför hjälper du mig aldrig?Alkisberra for president!


Tjackdoris:PAARTYYY!!
Tjackdoris är en speciell typ av tunggungare för oss. Tjackdoris är typen utav tunggungare som aldrig missar ett tillfälle till götdansning när tuggarna drar på bakdel (trots att ingen vill se det). Hon minglar runt för fullt bland grabbarna och är i sitt esse i baren, där hon inte sällan byter till sig en bers eller två utav Alkisberra för en eller flera exklusiva förhandsvisningar på både den ena och/eller den andra kroppsdelen (Tugge gillar frasen och/eller för tillfället). Hur som helst så är Tjackdoris en sann tunggungare, värdig all respekt en tunggungare kan förtjäna.

I din ära vill jag spela, ifrån Baxade Beats vol. 2, här kommer TungGung bangern Jag vill bara festa.
Sen är så klart ingen tjackförfest med doris komplett utan den feta bangern från Jojjes senaste mixtape Rent grönt i påsen. Låten heter Redo för party.
Fyfan jag säger det gott folk, det hade inte vart samma sak utan dom. Alkisberra och Tjackdoris må vara subjekt för viss objektifiering i samhället, och säga vad man vill om det, dom levererar enbart glädje och lycka till TungGung så för oss är dom bara 24 karat guld i påsen.

Kärlek till Berra och Doris!

/ Tugge

TungGung Discography
Den stora veckan är nu över och saker och ting återgår till sitt vanliga tempo. Vi har däremot mycket roligt planerat veckorna som kommer så var säkra på att ni inte missar något.
För att fira av veckan som har varit vill vi släppa ut en Diskografi för er att snabbt och enkelt kunna ladda ner, antingen genom torrent eller genom zshare.

Så ni är nu 2 klick ifrån TungGungs kompletta mixtape samling, anpassat för din ipod :)

Enjoy!

/ Tugge

LADDA NER: (TORRENT)(ZSHARE)

Mixtapes:
  • TGC vol. 1 (2006)
  • Baxade beats vol. 1 (2007)
  • Avdammade spår (2011)
  • Ari - Minns tillbaks (2011)
  • Baxade beats vol. 2 (2011)
  • Jojje - Rent grönt i påsen (2011)

MIXTAPES OCH INFO NEDANFÖR, SCROLLA NER!

Exklusiv release: Rullar omkring
Nu närmar vi oss slutet av den här spektakulära veckan med fart, när klockan slår 12 inatt når 'TungGungTV firar 100' veckan sitt slut men det innebär inte att det är slut på TungGungTV. Tvärtom, nästa vecka har jag ett nytt projekt på gång som jag kommer köra en dag i veckan genom genom youtubekanalen, jag kan säga att det kommer innebära minst ett nytt släpp varje gång men mer säger jag inte, spännande va?

Som avslut har vi valt att släppa en till exklusiv ohörd låt från samma era som Tunggung shit. Låten heter Rullar omkring och handlar om en förorts tuggares ovillkorliga grind efter att fixa cash, deg, kulor, smet, para, flooz eller va man nu väljer att kalla det. Den har legat som ett liggande projekt länge och jag tror den var planerad till kommande TGC vol. 2 som klicken har börjat knega på, men trots att låten är riktigt fet känner till och med Tugge att nivån nu ligger betydligt högre för mixtapet och jag är såklart jävligt hypad på att få släppa ut den här på bloggen. Så länge det är TungGung tar jag all material jag kan komma över!

Med på låten hör man Jojje, Kaz, Jaybiz, Def, Ari i den följden. Jaybiz står för produktionen och den här gången har han lejsat beaten med ett riktigt jävla westcoast gung, fett!

LADDA NER: http://www.zshare.net/audio/9428443284e3edd7// Tugge

Toppen