TungGung - Som Förut (VIDEO)

Nu är den här, bazookan i TungGuns video artilleri. Med videon till låten "Som Förut" skickar vi in soldaterna i fältet, som nu är i en gammal rutten ödegiven industrilokal i en förort i västra Stockholm.
För det här video projektet länkade vi upp ett fett samarbete med Philip Sopov för Quickrelease för att göra den feta produktionen i låten rättvisa i videon, som Philip mer än nog har levererat. Beatet är som vanligt producerat av TungGungs egna producent Jaybiz.
Vi är otroligt stolta att äntligen för allmänheten få presentera våran senaste kreation: TungGung - Som Förut

Enjoy.

/ Tugge

TungGung - Va Fri (VIDEO)
Idag släpper vi uppföljaren till våran senaste video Sista Minuten. Låten heter Va Fri och handlingen tar efter precis där Sista Minuten avslutar, vi landar ner med flygplanet i våran destination: Paradiset, vilket den här gången är Thailand.

Bakgrund: Kärnan i TungGung (Jojje, Ari och Kaz) tog en flygstol ner till Thailand för att spela in den här videon, och att samtidigt sprida våran fana bland trogna svenska thailand resenärer. Resultatet blev följande video i par med att vi spelade live på den omtalade RE:Earth festivalen som arrangeras utav dom drivna själarna bakom All Out Dubstep klubben som hålls regelbundet i Sveriges storstäder.

I låten hör du Kaz, Jojje och Ari på verserna, beatet är co-producerat i TGC Studio av Jay-Biz och Jojje, och Videon är redigerad och klippt av Def.

/ Tugge

Mika - Du borde va här ft. Ari


Idag har vi äran att gratulera våran goda vän och nyblivna medlem i clicken Mika på hans födelsedag.
GRATTIS BRO!
Vi firar det med en fet skål och vi har nu dagen till ära att släppt ett exklusivt Mika spår, inspelad i TGC
studion med en riktigt tung vers från ingen mindere än TungGungs egna Ari, på en av raphael saadiq´s
old school classic´s, you should be here. Ett perfekt spår inför sommaren som borde va ett självklart
val i allas iPods, tune in och lyssna.

Mina damer och herrar, Tugge von TungGung presenterar stolt, MikaDu Borde Va Här!
// Tugge Tugg

Ari "hookar" eslex
Mitt i produktionen av TungGungs nästa släpp, TGC vol. 2, hoppade Ari på ett litet sidoprojekt och spottade en hook på en fet låt åt rapparen Eslex till hans kommande mixtape.
Låten heter Olycksfågel och är producerad av Ardalan Gheisari. Håll koll på Eslex och hans rap kollektiv Vid sidan av (http://www.vidsidanav.com/).

Låten kan du ladda ner här.
Bra jobbat Ari!

/ Tugge

TungGung Diskografi
Är det någon som vet om man kan ladda ner alla TungGungs 6 mixtapes på en gång?

Om ni har varit så pass bortkopplade att ni inte kan svaret på den frågan vill jag börja med att plocka fram TungGung pekpinnen, ge er ett par rappa slag på fingrarna, be er sätta på dumstruten och gå å ställa er i skamvrån. För det är självklart att det går att ladda ner alla mixtapes enkelt (vem tror ni håller hand om den här skiten egentligen?).

Faktum är att ni har i nästan ett halvår haft tillgång till hela TungGung diskografin, bara ett par klick ifrån att alla mixtapes ligger i din dator, kompletta med albumomslag och id3 taggar, anpassat för din smartphone/mp3 lirare.
Det enda ni behöver för att göra eran dröm till verklighet är ett torrent program, jag kan rekommendera uTorrent, när ni laddat ner och installerat ett sådant valsar ni bara in på:

DISKOGRAFIN PÅ PIRATEBAY

Sedan är ni 1 klick ifrån paradiset mina damer och herrar!

/ Tugge

Veckans TungGungare: Jonte aka KazDen här veckan har jag den äran att utse din vän Kaz som veckans TungGungare. Kaz har sen flera år tillbaka funnits bakom kulisserna i TG sammanhang, han har till exempel jobbat med en av TungGungs beatmakers Jaybiz under namnet 2P Crew, och det här var ett antal år innan han hoppade med i gruppen och började spotta saliv över puffskyddet i TungGung båset. Han har även varit med och sänkt ett oräkneligt antal bira med clicken under dessa dagar, och när han uppnådde en lagom mängd vart han antagen.

Jag vill börja med att slänga upp en hand och spreta ut 2 fingrar för det här tunga spåret från Jojjes mixtape Rent grönt i påsen. I den här känner man hans vers rätt igenom. Alla har kännt det, speciellt vid löning då man lätt kan sätta sprätt på hela lönen på ett par dar... Låten förklarar hur det kan va med och utan cash i sin ficka och pengar på sitt kontantkort! Jojje ft. Ari & Kaz - Cash i min ficka.
Nästa spår ja vill uppmärksamma kommer ifrån senaste gemensamma mixtapet, Baxade Beats vol 2. "Chillar", ett ämne Jonte har visat sig vara duktig på med hänvisning till video-serien "slackern Jonte" som finns på TungGungTV. Där kan man se han ta sig en tupplur i studion utan att skämmas under TG grind tid. Förmodligen för han jobbat så hårt! Men den här dagen sov han minsann inte för den här versen e riktigt TÖNG!Från avdammade spår måste ja få lägga in den här dängan! Alla har vi våra egna inre demoner att tampas med och Jonte har ett helt gäng feta demoner som han ger en varsin bitchslap! BAM! Alias, Din Vän Kaz, talar direkt från hjärtat i denna feta produktion av Jaybiz. Kaz - Sliten Snubbe.Fick du en tankeställare?

/ Tugge

Veckans TungGungare: Jonte aka Kaz

Den här veckan har vi din vän Kaz som TungGungare.
Kaz har sen flera år tillbaka funnits i bakom kulisserna i TG sammanhang.
Han har till exempel Jobbat med en av TungGungs beatmakers Jaybiz.
De va år innan han hoppade me och började spotta saliv över mickskyddet
i TungGung båset. Han har även varit med och sänkt ett oräkneligt antal
bira med clicken under dessa dagar. Och när han uppnådde en lagom
mängd vart han antagen.
Jag vill börja med att slänga upp en hand och spreta ut 2 fingrar för det här tunga
spåret från Jojjes mixtape "Cash i min ficka". I den här känner man hans vers rätt
igenom. Alla har kännt det, speciellt vid löning då man lätt kan sätta sprätt på hela
lönen på ett par dar... Låten förklarar hur det kan va med och utan cash i sin ficka
och pengar på sitt kontantkort! Yeah.

Nästa spår ja vill uppmärksamma kommer från senaste Baxade Beats volymen 2.
"Chillar", ett ämne Jonte har visat sig vara duktig på med hänvisning till "slakern Jonte"
som finns på TungGungTV. Där kan man se han ta sig en tupplur utan att skämmas
under TG grind tid. Förmodligen för han jobbat så hårt!
Men den här dagen sov han minsann inte för den här versen e riktigt TÖNG!

Från avdammade spår måste ja få lägga in den här dängan!Veckans TGRemix: Ingenting e gratis
"Betala din potatis med alla dina bagis, samhället e styrt av pengar de e tragiskt.."

En av dom fetaste gamla klassiker från TGC vol. 1, Ingenting e gratis. Def (Megalon) står för acapellan och Jaybiz har skruvat ihop remixen.
Låten ger en minst sagt en tankeställare, Def målar upp ett perspektiv för lyssnaren om hur vi alla är slavar under det monetära systemet och hur pengar styr allas handlingar. Betala för ditt liv, betala för din död.

Enjoy.


/ Tugge

TungGung intervju @ the soul underground show
För ett tag sedan så var Big Dog DJ Jens från THE SOUL UNDERGROUND SHOW förbi studion och gjorde en intervju med klicken, han är minst sagt en brinnande själ inom både den svenska och internationella rap senen med moves gjorda som radio-dj i över 15 år. Med andra ord satt Jens och strömmade ut feta beats "on air" innan ens Tugge hade sommarjobbat ihop sina första air forces, då får ni lite perspektiv på hur länge feta grejer har gått ner hos the man!

Jojje och Kaz har vart förbi och gästat hans radioprogram tidigare för att promota RGIP, där snackade dom lite snabbt om vad som komma skall och kickade lite raps live för hans feta show, någon månad senare dyker han upp i studion och gör en exklusiv intervju med klicken som sändes för ett par veckor sedan, och nu är den ute på nätet tillgängligt för oss alla!

Surfa in på länken nedan och spola fram ca. 120 minuter och njut av den TungGung magi DJ Jens porträtterar i sin egna sanna underground hiphop-radio anda! fett broder.

http://mrs.se/jens/audio/


DJ Jens i TungGung soffan.

Tugge rekommenderar starkt DJ Jens och The Sould Underground Show. Ratta in 90.5 på din radioapparat runt midnatt varje lördag till söndag.

http://www.mrs.se/jens/
http://klubbkoll.se/blogg/djjens/

/ Tugge

Veckans TGRemix: Mördarom
Nästa låt på tur är Mördarom, från klickens senaste gemensamma projekt, Baxade beats vol. 2.
Orginalet minns vi väl, första låten på mixtapet sätter ribban för resten med total mord från klicken. Ari och Kaz satte sig och skrev hooken tillsammans och satte temat: Man ställer sig upp i alla lägen, redo att Mördarom om situationen kräver. Klicken satte sig ner och skrev ner 16 bars med sin egen tolkning av temat och resultatet blev jävligt rått!

Remixen är inte lika fet.. den är mycket fetare! Ari satte sig ner i labbet och skruvade ihop ett mörkt mördar beat som gör temat mer rättvisa och acapellan flyter in perfekt. 5 av 5 tuggepoäng till Ari.


/ Tugge

Veckans TGRemix: Ungdum
Jaybiz fortsätter på sitt momentum och levererar en till fet remix till oss. Nu är det låten Ungdum ifrån mixtapet TGC vol. 1 som är på menyn och den här gången får den en riktig bounce! Jaybiz ger den en riktig hiphop vibe med en touch av hans sköna unika proddar stil. Big ups!

Jaybiz själv lägger vers nr. 1, våran Def (då megalon) spottar refrängen och Jojje kickar andra versen.Jag tror dom flesta redan hört orginalet. Många menar på att låten är den fetaste från mixtapet, jag är lite kluven i frågan men jag kan helt klart tänka mig att lägga den i top-3 facket. Hur som helst känner jag att de helt klart e värt å lägga upp videon till låten igen. For your pleasure./ Tugge

Veckans TungGungare: KambeatzKambiz har hängt runt å chillat i studion långt innan ens den första tunggungaren funnit rum i sin pappas pung (tuggerhyme). Han har mer koll på spakarna än dom flesta, han har hjälpt till med att spela in grabbarna många gånger och på flera vis bidragit till att fenomenet TungGung är vad det är idag. Han har även hunnit slänga ut ett gäng feta beats under sin tid som har klingat med TungGung soundet som handen i handsken, så att han blivit godkänd för det prestigefyllda priset Veckans TungGungare är det ingen som blir förvånad över.

 

Den första jag vill spela upp ger mig alltid ett leende på läpparna. Det är en galen streetklassiker, gammal som gatan, som omvärlden fick höra genom Avdammade Spår. Låten jag syftar på är Jagen av lagen, den gästas av Mats och är proddad Kambeatz. (duh)

 

TungGung - Jagen av lagen

 

Haha den e för skön. Nästa är en mycket speciell låt som har börjat sätta sig i partytjejernas hjärta i norrort, den heter Redo för party och är släppt på Jojjes tape Rent grönt i påsen. Låten är duo-producerad av både Jojje och Kambeatz och Ari valde att slänga in en vers. Jag ser stoltheten i grabbarna när den spelas och jag har vid flera tillfällen hört Kaz hylla låten som ett av deras flaggskepp.


Jojje - Redo för party


 

Bra jobbat dudes. Ett annat skönt tillfälle jag minns med Kambiz är när vi var iväg och fixade backdropen till grabbarnas gig. Vi hade kirrat hjälp av en homey att skriva ut den åt oss på hans jobb så vi var iväg och styrde upp de på momangen. Det var en upplevelse utav proportioner, och som tur var så hade jag med mig kameran och dokumenterade hela händelsen så ni kan se själva.


TungGung making of Backdrop

 

Du är en inspiration för TungGungare världen över Kambeatz, fortsätt göra de du gör för klicken och för norrort!

 

/ Tugge


Veckans TGRemix: Noll Koll
Jag måste be om ursäkt för att ni fått vänta så länge på veckans remix. De har varit total kaos här på kontoret, min sekreterare spillde ett glas vin över våran serverdator och nätversteknikern var på weekendresa i amsterdam. Men nu har vi löst problemet och skaffat nya medarbetare så vi är på spåret igen, det svär jag på min tuggheder.

Jaybiz står för remixen den här veckan och det är återigen ett spår från första mixtapet TGC vol. 1 som bjuds. Låten heter Noll Koll, en riktigt tung och speciell låt från tapet. Def spottar skruvade rader över ett vrickat mörkt beat och hela låten blir som en resa in i hans värld, nu ger Jaybiz låten ett annat perspektiv och texten tycks följa med på hans spår. Svår låt att leva upp till men den här remixen lyckades i min mening. 5 av 5 tuggepoäng.Om man tänker positivt så har ni nu i och med förseningen inte alls så länge tills nästa veckas godis, håll utkik för nästa TungGungare på tisdag och TGRemix på torsdag.

/ Tugge

Veckans TungGungare: Wax-L
Wax-L: TGC top-producer extraordinaire. Med feta beats producerade till TungGung enda sedan första mixtapet såg ljuset gör han sig känd i som något utav en legend i klicken, han har varit med och format TungGung soundet från start med beats på både TGC vol. 1 och Minns tillbaks. En sann artist ut i fingerspetsarna med en tydlig glöd för sin konst. Jag vill sammanfatta Wax-L kort som en av TungGungs fetaste producenter.
(klicken vill tillägga att han har varit lat på beatfronten för länge för att förtjäna en sådan stämpel och att ovanstående är tugges egna åsikt, och kan därmed inte på något vis förknippas med klicken)

Vill börja med att spela upp en riktig gammal goding från Minns tillbaks.

Ari - Stockholm del 2


Så jävla fett! Beatet påminner mig om svenska hiphop soundet när man va liten, dagar man sprang och pumpade mbma låtar från DJ-Taro tapes med så hög volym man kunde från en billig kasettbandspelare. Skön vibe, den gör mig helt tuggestalgisk.

Nästa är en låt dom flesta säkerligen redan pumpat sönder men jag måste lägga upp den endå för alla dom som bott under en sten, dom kanske nyligen har flyttat därifrån och vill ha en fet låt att banga i sin nya crib.

TungGung - Vatrorom

Riktigt råa toner vi minns från back in the days. Råare kan det dock bli.

Wax-L levererar det hårdaste beatet i TungGung historia, vi blandar det med punchline-slakt från Ari som är nog för att ge bin-laden rysningar, världen får skåda den genom mixtapet Minns tillbaks, jag lämnar er för kvällen med:

Ari - Hitta bättre


/ Tugge

Veckans TungGungare: Wax-L