Making of: BackdropI samband med releasefesten till Jojjes mixtape Rent grönt i påsen ringer våran homie Santos upp oss och erbjuder att göra våran backdrop. Det kändes som om pusselbitarna magiskt faller på plats och vi tackar ja och jag befinner mig i tryckeriet med kameran redo redan dagen efter. Jag, Jojje, Santos och Kambeatz står och ser på när en skrivare stor som en fucking friggebod skriver ut våran shit och det är en mäktig upplevelse, jag vill å TungGungs vägnar ge Santos ett enormt tack för hjälpen, 5 av 5 tuggepoäng till dig!

Den här backdropen kommer följa med oss på spelningar överallt. Kolla in videon och se hur den blev till.Igen, big up till Santos för hjälpen, jag vet inte hur långt TungGung hade nått om det inte vart för det stöd vi får av alla homies runt omkring oss som är lika ivriga som vi att en gång för alla sätta norra sidan på kartan! NORRORT WHATUP!

/ Tugge

Jojje - Rent grönt i påsen

Året är 2011, Baxade Beats vol. 2 är grindad, färdig och pushad. Processen med mixtapet tog musten ur grabbarna fullkomligt ett tag efter, alla blev helt utmattade. Förlåt jag försa mig, hela klicken slets ut förutom en man med en grind som ställer kugghjul av gjutjärn i dålig dager, en man som inte kan gå en hel dag utan att kicka en punchline. Den här mannen tog knappt av sig skorna från det att Baxade Beats vol. 2 var klar tills han grindat ut ett eget mixtape och släppt en fet video till. Minns ni när jag förklarade en TungGung rappares abstinens och hunger? Den stämpeln satt på den här mannen vore en grov underdrift.

Mannen jag pratar om är Jojje, mixtapet jag pratar om är Rent grönt i påsen, egagemanget jag pratar om är ovärderligt. 12 spår med ett blandat sound som ofta tar dig tillbaka till TungGungs rötter i TGC vol. 1, men också blickar framåt till en stil som rap-sverige aldrig sett, hört eller fått smaka på! Tugge rekommenderar starkt att ni laddar ner detta tape och försvinner bort i den TungGung dimma Jojje har blåst ut från sina lungor. Oavsett om ni gillar weed eller inte så är 'Rent grönt i påsen' ett måste i eran samling.

LADDA NER: http://www.zshare.net/download/942695791cc1df12/


Låtlista:

01. Jojje - Fixa en till sedelbunt ft. Dj Rooftop (prod Jojje)
02. Jojje - Snackar du beef ft. Ari (prod Jojje & Ari)
03. Jojje - Norra sidan ft. Kaz (prod Jaybiz)
04. Jojje - Jag blir hög på dig ft. Mika (prod Jaybiz)
05. Jojje - Whiskey (prod Jojje & Ari)
06. Jojje - Rent grönt i påsen ft. Ari, Kaz & Def (prod Genetics)
07. Jojje - Va händer bror ft. Ari & Kaz (prod Pablo Paz)
08. Jojje - Nä får ja se dig ft. Mika (prod Charlie)
09. Jojje - Rullar runt på stan ft. Ari (prod Jojje & Ari)
10. Jojje - Redo för party (prod Jojje & Kambeats)
11. Jojje - Horhus (prod Jojje)
12. Jojje - Cash i min ficka ft. Kaz & Ari (prod Charlie)

/ Tugge

Veckans TungGungare: Jaybiz
Om någon säger köttfärs säger jag lasagne, om någon säger potatis säger jag hasselbax, om någon säger beats så säger jag Jaybiz. TungGungs stjärnproducent har gett oss mycket att arbeta med geom tiderna, faktum är att han ger oss mer att arbeta med än vad TungGung förmår att göra, och allt han ger oss kan sammanfattas av ett ord: kvalitet. Finns dock en nackdel med detta geni, det är att han är så otroligt lat. Hans lathet får latheten själv att rodna, och hade det inte vart för den tror jag personligen att Jaybiz redan nått skyarna.

Hans flinka fingrar över alla keyboards och pads har gett oss många bangers, bland annat en riktigt skön låt från Jojjes senaste tape Rent grönt i påsen. Jag blir hög på dig feat. Mika.
Ljuva toner, nästa är en låt han producerat åt Kaz så han kunde spotta ut sina djupaste mörkaste tankar. Beatet är vasst så det nästan skär hål i mina speakers. Från Avdammade spår, Kaz - Sliten snubbe.
Tung, den där Kaz verkar ha problem dock. Ännu en av alla feta Jaybiz produktioner finns att hitta på Aris tape Minns tillbaks. Fyfan ja minns tillbaks på dom Vibbar vi diggar.Jaybiz började sin karriär som rappare/producent, du kan höra han på ett flertal spår på TGC vol. 1 och även Avdammade spår. Här kan du höra han i första versen.Men på senare dagar har han gått över till att bli producent/rappare och kör bara några verser ibland när rap abstinensen kickar in. Här inleder han fetaste låten på Baxade Beats vol. 2, TungGung - Bakdel.
Alltid kul att höra nytt från dig mannen, men olja upp dom där gnissliga gamla kugghjulen och ställ dig i micbåset igen, de e Tugges åsikt.
/ Tugge Tugg

Baxade Beats vol. 2
4 år har passerat sedan Baxade Beats vol. 1 och grabbarna känner hungern smyga på igen, hungern efter att få sin rap ur systemet (i TungGung kretsar kallar vi symptomet Rapstinens) och det var tvunget att göras omgående så besutet togs att påbörja arbetet på en andra volym i 'Baxade Beats'-projektet. En vacker dag i studion 3 månader senare sitter Ari och bouncar ner sista spåret, Def har mailat omslaget och Kaz & Jojje sitter i soffan och bränner, klipper och klistrar ihop dom första exemplaren utav Baxade Beats vol. 2

Responsen för mixtapet var över förväntningar, det omfamnades och togs emot med kärlek över hela internet. TungGung hade redan en tid innan börjat hypen kring Baxade Beats vol. 2 med att pusha ut feta bangers på internet, såsom Flygplan, Mördarom och Bakdel. Sistnämnda fick ett otroligt bra mottagande och spelades hos Ametist i SR Metropol

Hela Baxade Beats projektet innebär, precis som det låter, att man stjälar instrumentaler och teman och sedan tolkar dom på sitt eget sätt, upphovsrättshavare får lov att gå å ta sig någonstans där solen kanske inte skiner lika mycket. Resultatet är ett flertal bangers med potential att gå varma i såväl mp3-spelaren som på festen.
Vi ser fram emot 3:e mixtapet i den här upplagan och hoppas att det inte blir lika många år emellan släppen.

LADDA NER: http://www.zshare.net/download/94257354a94cf81c/01. Mördarom
02. Ta sig upp
03. Bakdel (feat. Dj Rooftop & Mika)
04. Idag e en bra dag (feat. Dj Rooftop)
05. Ner på golvet nu
06. Flygplan (feat. Dj Rooftop)
07. Ah ja vet (feat. Rooftop)
08. Otydlig guzz
09. Ja vill bara festa
10. Så kallt
11. Magisk
12. Chillar

/Tugge

Exklusiv release: Tunggungshit
Tugge har fått äran att presentera ett speciellt spår. Det här är ett spår grabbarna spelade in för några år sedan då Kaz inte var officiellt med i klicken, han var i studion ibland och hälsade på och kickade raps men gruppen bestod då utav Def (tidigare Megalon), Ari, Jojje och Jaybiz (producenten). Hur som helst så är det här den första riktiga låten han var med på innan han gick med som officiell medlem vilket gör den lite speciell, och jag tycker låten är råfet! Jag har hört Ari säga vid många tillfällen att han hade som avsikt att ha med spåret på TungGungs kommande flaggskepp TGC vol 2, men på senaste styrelsemötet togs beslutet att släppa det här materialet i förhand. Varför? För att TungGungTV firar 100 och FÖRTJÄNAR INGET MINDRE!

Låten är producerad av Pablo Sanhez, i verserna hör du Ari, Jojje, JayBiz och Kaz.

LADDA NER: http://www.zshare.net/audio/942446841c3bfe6e/


/ Tugge

Ari - Minns tillbaksAri - Minns tillbaks är det fjärde mixtapet som kom ifrån TungGung labbet. Det visade sig bli ett långdraget projekt som satte igång strax efter Baxade Beats Vol. 1 och släpptes nu 2011. Anledningen till att mixtapet har tagit den tid det tar är för att Ari har tvingats tackla många hinder på vägen, han har kämpat genom hårddiskar som krashar, program byten och mot sin egen envisa finkänslighet. Det finns mycket på det här tapet som låter 90-tal och mycket som berättar om hur det brukade vara, därav namnet Minns tillbaks, som kommer från att han ville få ut lite av det han hade inom sig från gångna dagar. Ari ville involvera folk i orten i det här projektet för att skapa gemenskap och en sorts tillhörighetskänsla som norrort saknat, så på mixtapet man kan höra flera lokala artister ifrån orterna Åkersberga & Täby. Ett bra exempel är spår nr 5, Kalla d konst, till det här spåret finns det också en gammal omtalad streetvideo som släpptes April 2009 och fick bra respons då. Dom flesta beatsen är producerade av TungGungs egna "inhouse" producenter, Def, Wax-L och Jaybiz.

LADDA NER: http://www.zshare.net/download/9424233653fe5366/


Låtlista:
01. Hitta bättre (prod Wax-L)
02. En dag (prod Def)
03. Vibbar vi diggar (prod JayBiz)
04. Häng me feat. Def & Jojje (prod Wax-L)
05. Kalla d konst feat. J-Mellow & Weric (cuts DJ Rooftop, prod Jaybiz)
06. Minns tillbaks feat. Mats, Mika & Bars n' Beats (prod JayBiz)
07. Vagöru? feat. Def (prod Wax-L)
08. Betongliv (prod JayBiz)
09. Låt mig bara feat. Jojje (prod Ari & Jojje)
10. Stockholm del 2 (cuts Jojje, beat Wax-L)
11. Tuggrap feat. J-Ash, Jojje & Def (prod Midnight Music Ent.)

/ Tugge

Avdammade spårAvdammade spår är en samling bangers TungGung har gjort genom åren som legat gömda och glömda i mappar lite här och var i dom mörkaste skitigaste hörnorna i studions externa hårddiskar samt i vänner och bekantas datorer. Någon utav TungGung grabbarna (nämner inga namn) åkte runt och härjade med blåslampa i orten tills varenda 'Mina mottagna filer' mapp var konfiskerad, genomsökt och länsad på gamla TungGung spår. 21 utav dessa valdes ut och såg slutligen ljuset genom samlingen Avdammade Spår.

Du kan höra ljuva toner producerat utav i huvudsak våran stjärnproducent Jaybiz, men många andra har även fingrar i spelet, som P-Dilla, Def, Poorks, Kambeats, Pza och några enstaka instrumentaler.
Jag ger mitt fulla stöd, oavsett metoder, till produktionen utav Avdammade spår. Jag vet att det ligger många fler feta låtar och skräpar så jag hoppas på nåt liknande. Kanske en vol. 2?

LADDA NER:


01. Intro (prod Jojje, Jaybiz)
02. Tungaste tugget. (prod Jaybiz)
03. Metropol skit
04. På g (prod Sanchez)
05. Inte tid (inst)
06. OCB (inst)
07. Ha mer feat. J-Ash (inst)
08. Jagen av lagen feat Mats (prod Kambeatz)
09. Tänk dig (prod Def)
10. Sliten snubbe (prod Jaybiz)
11. Pengabegär feat Vito Eme (inst)
12. Maktlösa (prod Poorks)
13. I sommras (prod Jaybiz)
14. Oslipad diamant (prod Jojje)
15. Vår nivå (prod Jaybiz)
16. Tomtar (prod Jaybiz)
17. Rättvisan feat J-Ash (prod Pza)
18. Helt bränd (prod P-Dilla)
19. Motstånd (prod Jaybiz)
20. 112 (prod Jojje)
21. Herr Konstapel feat. Ken Ring (prod BB)

/ Tugge

FÅ MIXTAPE HEMSKICKAT GRATIS!

Idag har alla möjligheten att få gratis fysiskt material. Och det är självklart det senaste, Jojje - RGIP (Mixtape) De e enkelt! Det du måste göra är att gå in på TungGungTV genom länken här: http://www.youtube.com/user/TungGungTV När du har kommit in så har du en GUL KNAPP uppe i västra hörnet där det står PRENUMERERA. Tryck där och följ instruktioner. När du väl står som prenumerant så kontaktar vi dig, Och du får ett mixtape i brevlådan! Busenkelt! Mer info kommer som vanligt upp på: http://www.tunggungclick.se

Baxade Beats vol. 1Året var 2007, TGC vol. 1 skivan var upptryckt och grabbarna kände att det var god tid att hoppa in i båset igen, en äkta TGC rappare kan inte gå långt innan hungern tar över honom, djupa depresstioner är vanlgt och i enstaka fall har även tecken på våldsbenägenhet förekommit. Så den här gången ville dom ha ut sin rap snabbt men allt det där med att grinda beats och ringa runt å rodda, eller sitta timmar i streck å göra dom själv var inget dom var sugna på.

Någon kläckte en briljant idé och Baxade Beats projektet blev till.

Projektet går i det hela ut på att man lyssnar ut dom beatsen man tycker e riktigt feta (svenska som amerikanska) och baxar dom on the spot! Enda riktlinjen är att beatsen ska vara "inne just nu", dvs något som är aktuellt på senare tid. Sen samlar man ihop alla beats man baxat, sätter sig i labbet tillsammans och kokar ihop en mångsidig riktigt fet gryta med ett rejält jävla TungGung! Genialt.
När nöten var knäckt drog grabbarna snabbt igång och spelade in ett mixtape på 8 spår med bara nya instrumentaler i tiden på den tiden.
En rolig grej om BB1 är att Devin the dude var i Stockholm under tiden den spelades in och. Jojje drog in till södermalm och länkade upp med honom direkt, fick en shoutout och exklusiv rätt att kicka på beatet till låten What a job. Vilket jobb de skulllee vaaaa....

Courtesy of Tugge Tugg

LADDA NER: http://www.zshare.net/download/94210651f7e4252f/


01. Göre stort
02. Du e soft gumman
03. Vilket jobb feat. J-Ash
04. Shoutout
05. Släng upp den
06. Steppar in på klubben feat. RoRo
07. Vi fixar
08. Den natten
09. Utro

/ Tugge

Det här inlägget har BARA en rubrik, AVBRYT!

´

´

Det här är ett väldigt speciellt inlägg, det här inlägget har ingen rubrik... undra hur de kommer se ut?
 1. 10
 2. 9
 3. 8
 4. 7
 5. 6
 6. 5
 7. 4
 8. 3
 9. 2
 10. 1

TJO!

LITE BILDER Å SKIT KANSKEE EEEEYYYYYYY FETTTTT LÅNG JÄVLA RUBRIK PÅ DEHÄR INLÄGGET JAO VAFAN E MENINGEN?!


Nummer Två

I nummer två provar vi lite olika text inställningar! =)


JAG VILL HA:
 • BLÖT
 • SÖT
 • KVINNOGÖT
japp så är det vettu
mansfitta
Sen tycker jag att det skulle vara schysst å en gång för alla utse vem som helt enkelt e kungen i TungGung, här är dom 5 finalisterna. Och vinnaren äääärrrrr......
 1. Jonte
 2. Ari
 3. Line
 4. Anna
 5. .... ok då Jojje =) (skoja ba broder)
Tycker den ligger lite flummigt sådär längre ut!Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0