TungGung på The Soul Underground show!Igår var Jojje och Kaz iväg och träffade DJ Jens på The Soul Underground show, MRS 90.5 (http://www.mrs.se/jens/) Det har rapporterats att DJ Fort Knox och OWG var på plats och att det var en grymt skön vibe i studion överlag. Grabbarna promotade och spelade några låtar ifrån Jojjes nya tape Rent grönt i påsen, gjorde en kort intervju och till sist spottade lite raps, grymt bra!

Big up till DJ Jens & THE SOUL UNDERGROUND SHOW!

/ Tugge Tugg

Veckans TungGungare: DJ Rooftop
Nu är det dags för Veckans Tunggungare igen, och den här gången vill vi passa på å uppa Roof, eller DJ Rooftop som andra känner honom som. Rooftop har hunnit med mycket under sina år i hiphop sverige, han scratchade upp sig ifrån sin källare och började spinna skivor på klubbar, släppte en hel drös med mixtapes och slutligen hamnade på RMH (Respect My Hustle, Labeln Adam Tensta, Eboi, Dida mfl. ligger på) som Adams personliga DJ. Han har i sin karriär varit runt och spelat på festivaler och klubbar i hela sverige, och även utomlands som Kina, USA m.m.

Här är en fet låt från Jojjes mixtape Rent grönt i påsen (ladda ner), där även Rooftop samverkar.
Ännu en fet låt från Baxade Beats vol. 2 (ladda ner), Rooftop på cutsen.Hans senaste tillskott till Mixtape världen, Blue and yellow print 3 (ladda ner), där han har baxat beatsen på Jay-Z's album Blueprint 3 och låtit några av sveriges vassaste MC's göra sina tolkningar är i min mening en av dom fetaste, här kommer en låt.Kudos till dig mannen och bra jobbat!

/Tugge Tugg

ps. nu ligger Jojjes tape även på duvetinte.se och whoa.nu

http://duvetinte.se/?p=4283
http://blog.whoa.nu/2011/07/24/jojje-slapper-mixtapet-rent-gront-i-pasen/

En slackers farväl


Här kommer den tredje och avslutande delen i TungGung's miniserie "Slackern Jonte" som vi har visat här på bloggen.Om det mot all förmodan skulle bli ett till avsnitt i den här miniserien skulle den släppas här exklusivt med bonusmaterialet "Ett hastigt avsked" och självbiografin "Din vän Kaz, livet utan TungGung". Indrivo AB ser ivrigt fram emot kommande avsnitt.

/Tugge Tugg

TG Onsdag


Vanligtvis är onsdagen ledig men idag drog vi till med en extra grind session för att marknadsföra och få ut Jojjes mixtape Rent grönt i påsen till så många hiphop sidor och bloggar som möjligt. Om du har en blogg och vill ha pressmaterial maila tunggungclick@gmail.com

Här sitter Jojje med en kaffe och arbetar.


Jonte med en bers och sin arbetsstation.


Fajardo och Kolle är här och dricker en öl och visar sitt stöd, respekt.Bra initiativ, nu ligger Jojjes mixtape uppe på både Kingsize och DJ Silence blogg.

http://www.kingsizemagazine.se/News.aspx?ArtNo=21239

http://djsilenceblog.blogspot.com/2011/07/jojje-rent-gront-i-pasen-mixtape.html

/ Tugge Tugg

Veckans Tunggungare: Genetics


Idag börjar Veckans Tunggungare, en grej jag tänkte köra varje tisdag för att ni som läser ska få komma TungGung in på skinnet. Och det är inte bara Jojje, Kaz, Ari och Def, utan klicken består utav en hel stor skara producenter, rappare, djs och andra sköna tuggare ifrån norra.

Först ut är: Genetics.Genetics, eller Jeppe som han heter, är en god vän till oss och ett bra tillskott till klicken. Han har varit med och producerat åt TungGung så länge någon av oss kan minnas, och har ett skönt sound som snyggt bryter av lite ifrån den vanliga TungGung viben.

Här är en gammal klassiker han har producerat på första plattan, TGC vol. 1. Kommer ihåg, som rappas utav Jojje och J-Ash.
Så länge sen så man knappt Kommer ihåg själv. Anledningen till att jag valde skina på Genetics först är för att han har producerat titel låten till TungGung's senaste släpp, artisten Jojjes mixtape Rent grönt i påsen.

Låten siktar sig till målgruppen Blejsare och handlar om hur viktigt det är för en inbiten konsument att få sin produkt så ekologisk och obehandlad det bara går.
Den här gången är det Jojje, Ari, Kaz och Def som berättar för er vad som gäller.Vi langar alltså Jeppe en fet bro-fist för de sköna samarbetet och speciellt det här grymma beatet som inte kunde passa bättre i min mening, fortsätt på samma spår bror!

Glöm inte att ladda ner Jojjes mixtape!
http://www.zshare.net/download/9260708269da2d49/

/ Tugge Tugg

RELEASE! JOJJE - RENT GRÖNT I PÅSEN!


Vi kickade en releasefest i Hägernäs i lördags för det här mixtapet, vi gjorde 2 feta live spelningar, och det blev ett riktigt bra ös! Många trogna TungGung fans var på plats, Hägernäskrogen fylldes till max och all bers var slut i baren innan vi gått på 2:a gången. Det är tänkt att jag ska klippa ihop en liten film ifrån spelningen, men tills dess kan ja bjuda på en liten teaser, uppvärmningen:

Där är en liten försmak på hypen, här kommer lite bilder ifrån spelningen. (klicka för större bild)Vi vill tacka alla som kom. Fortsätt supporta svensk hiphop, tack.

/ Tugge Tugg

Jojje Videoshout me Eboi (RMH)Jojje Videoshout trailer med Dida (RMH)


Jojje Videoshout trailer med Pato Pooh


Jojje Videoshout trailer med Cakeboy
Jojje från gruppen TungGung släpper sitt solo mixtape nu den 9e Juli
och har relesefest för tapet i Täby på Hägernäskrogen.

Men tills dess!!

Kolla in den senaste trailen till Jojjes mixtape "Rent Grönt I Påsen" med Cakeboy

Jojje Videoshout trailer med Daddy BoastinNu är det inte många dagar kvar tills Jojje släpper "Rent Grönt I Påsen".
Tills dess har ni en videoshout med Daddy Boastin och andra singeln från mixtapet "Va händer bror?".
Jojje Release Fest!!! med TungGung Live!
Det Kommer bli fullt drag uppe på Hägernäs krogen på Lördag.
Kom dit och ta ett par bira och kolla när Jojje och TungGung kör live!
Det Kommer delas ute en massa ex av nya skivan "Rent Grönt I Påsen".
Vi ses där!

/ Tugge

Han har gjort det igen.


Nu får det vara nog, TungGung ledningen har hittat Jonte ligga och sova på jobbet igen. Det här är inte ok, en skriftlig varning kommer att utfärdas samt löneavdrag för tappad grind-tid.Om inte detta stående problem åtgärdas kommer andra värre straff och åtgärder tas upp för diskution.

Ha de bra gott folk och drick mer vatten än öl idag! det är 28 grader i skuggan och 85% luftfuktighet, hög risk för värmeslag!

/ Pappa Tugge Tugg

Toppen